Pravila o korištenju kolačića

 

POLITIKA KOLAČIĆA


ŠTA JE KOLAČIĆ?
Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se može pohraniti na vašem računaru ili mobilnom uređaju i sadrži podatke vezane za web stranicu koju posjećujete. Može omogućiti web stranici da „pamti“ vaše radnje ili preferencije u određenom vremenskom periodu, ili može sadržavati podatke vezane za funkciju ili isporuku web stranice. Kolačiće može postaviti vlasnik web stranice ili u nekim slučajevima usluge trećih strana koje vlasniku web stranice omogućuju predstavljanje drugih informacija, pokretanje sadržaja ili pružanje drugih funkcija, poput analitike.

Za više informacija o kolačićima možete naći na: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

KOJA VRSTA KOLAČIĆA SE KORISTI NA OVOJ STRANICI?
Koristimo bitne kolačiće i nebitne kolačiće i kolačiće trećih strana.
Osnovni kolačići - zakon kaže da možemo pohraniti kolačiće na vaš uređaj ako su strogo potrebni za rad ove web stranice, na primjer za omogućavanje osnovnih funkcija poput navigacije po stranici i sigurnosnih značajki web stranice. Ovi kolačići su uvijek aktivni jer su potrebni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sistemu. Možete postaviti preglednik da vas blokira ili upozorava na ove kolačiće, ali neki dijelovi web stranice tada neće raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve podatke koji otkrivaju identitet. Detalji o bitnim kolačićima koji se koriste na ovoj web stranici navedeni su u odjeljku Postavke kolačića.

Nebitni kolačići - uključuju analitičke kolačiće (koji bi nam omogućili da prepoznamo i prebrojimo broj posjetitelja web stranice i/ili da vidimo kako se posjetitelji kreću po web stranici i koje su stranice najpopularnije). Detalji o nebitnim kolačićima koji se koriste na ovoj web stranici navedeni su u odjeljku Postavke kolačića. Potreban nam je vaš pristanak za postavljanje nebitnih kolačića na vaš uređaj.

Kolačići trećih strana - su kolačići koje na vašem uređaju postavlja netko drugi osim nas u svrhe kao što su prikupljanje informacija o ponašanju korisnika, demografskim podacima ili za prilagođavanje marketinških ili reklamnih poruka na temelju vašeg pregledavanja interneta. Detalji o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovoj web stranici navedeni su u odjeljku Postavke kolačića. Potreban nam je vaš pristanak za postavljanje kolačića trećih strana na vaš uređaj.
UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA
Ako odaberete Prihvati sve kolačiće, svi nebitni kolačići i kolačići trećih strana bit će postavljeni na vaš uređaj. Vi nam zapravo dajete svoj pristanak za postavljanje svih nebitnih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj.

Alternativno, u okviru Postavke kolačića možete izabrati pristanak (ili ne) na postavljanje nebitnih kolačića i kolačića trećih strana na vaš uređaj. Rad osnovnih kolačića ne može se onemogućiti u postavkama kolačića.
U bilo kojem trenutku možete odabrati Prihvati sve kolačiće ili izmijeniti svoj pristanak za upotrebu nebitnih kolačića u odjeljku Postavke kolačića.
Također možete blokirati kolačiće aktiviranjem postavke u svom pregledniku koja vam omogućuje da odbijete postavljanje svih ili nekih kolačića. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole, pa dolje navodimo veze do uputa popularnih proizvođača o tome kako to možete učiniti. Općenito, vaš preglednik će vam ponuditi izbor da u svakom trenutku prihvatite, odbijete ili izbrišete kolačiće, ili one od dobavljača koje vlasnici web stranica koriste ("kolačići trećih strana"), ili one s određenih web stranica.
•    Google chrome
•    Internet Explorer
•    Firefox
•    Safari
•    Safari Mobile
•    Opera
Ova politika kolačića dio je naše cjelokupne Politike privatnosti.