Pravila o zaštiti privatnosti

 

OBAVJEŠTENJE O PRIVATNOSTI

1.1 KO SMO MI

Mi smo Ewopharma d.o.o. Sarajevo, članica Ewopharma grupacije. Naša adresa je Rajlovačka cesta 23, 71 000 Sarajevo, BiH. Kao kontrolor vaših ličnih podataka, osim ako nije drugačije naznačeno, Ewopharma d.o.o. Sarajevo osigurava zaštitu vaših podataka. Sjedište Ewopharma grupe je u Schaffhausenu, Švicarska.

Naši kontakt podaci su:

E-mail: info@remove-this.ewopharma.ba

Tel: +387 33 592 140

Data Protection Officer: Irma Bašić

DPO e-mail: i.basic@remove-this.ewopharma.ba

DPO grupacije: dataprivacy@remove-this.ewopharma.com

1.2 PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I KORISTIMO

 
  1.  
 

Informacije koje prikupljamo od vas

 Prikupljamo lične podatke koje odlučite dati, uključujući registracije, prijave, ankete, upite i kupovine. Ovo može uključivati vaše ime, kontakt informacije, zdravstvene podatke, osiguranje i finansijske informacije tokom promocija ili programa pomoći pacijentima. Pružaoci zdravstvenih usluga također mogu dijeliti informacije o svojim specijalnostima i poveznicama.

       2.

Informacije koje automatski prikupljamo

Mi i naši ugovarači treće strane automatski prikupljamo informacije kada koristite našu web stranicu, uključujući tip vašeg pretraživača, operativni sistem, pregledane web stranice, kliknute linkove, IP adresu, trajanje posjete i referentni URL koji vas je doveo na našu web stranicu. Naše treće strane mogu koristiti ove tehnologije za prikupljanje podataka o vašim aktivnostima na mreži. Za više informacija pogledajte odjeljke Kolačići i web stranice trećih strana.

 

       3. 

Informacije koje prikupljamo iz drugih izvora

Povremeno možemo poboljšati vaše lične podatke kombinovanjem sa informacijama iz eksternih izvora, kao što su javne baze podataka, platforme društvenih medija i druge treće strane. To nam omogućava da provjerimo kontakt ili finansijske podatke, potvrdimo licencu zdravstvenih radnika ili steknemo uvid u vaša interesovanja upoređivanjem demografskih podataka s podacima koje ste dali

1.3  ZAŠTO PRIKUPLJAMO VAŠE PODATKE

U nastavku slijedi nepotpuna lista svrhe prikupljanja ili obrade vaših podataka.

      1. 

da odgovori na vaše upite;

      2. 

da poboljšamo nivo naše usluge i sadržaja komunikacija;

      3. 

da vam pružimo savjete, korisne informacije, novosti o proizvodima i ažuriranja;

      4. 

kako bismo vas obavijestili o našim novim proizvodima i uslugama ili zatražili vaše mišljenje

      5. 

kako bismo uzeli u razmatranje vašu prijavu za posao;

      6. 

u naše vlastite administrativne svrhe i svrhe osiguranja kvaliteta; i

      7. 

u druge svrhe koje mogu biti detaljnije navedene na ovoj web stranici.

      8. 

IP adresa

1.4 PREKOGRANIČNI TRANSFERI & OTKRIVANJA PODATAKA

Postoji nekoliko slučajeva u kojim će Ewopharma d.o.o. Sarajevo biti u obavezi da prenese vaše lične podatke u zemlju koja pruža drugačiji nivo zaštite od vašeg. Kada se to dogodi, Ewopharma d.o.o. Sarajevo će preduzeti odgovarajuće mjere kako bi osiguralo adekvatnu zaštitu podataka u skladu sa važećim zakonom o zaštiti podataka. Bez obzira na to, Ewopharma d.o.o. Sarajevo će postupati s vašim ličnim podacima u skladu sa ovim Obavještenjem o privatnosti, bez obzira na to gdje se vaši lični podaci pohranjuju/pristupaju.

Transferi između kompanija: Možemo vršiti međukompanijske transfere tokom naših poslovnih operacija.

Pružaoci usluga: Možemo se prebaciti na pružaoce usluga trećih strana koji nam pomažu u poslovanju. Ovim trećim stranama će biti dozvoljeno da koriste samo lične podatke neophodne za obavljanje svojih funkcija. Primjeri bi uključivali pružaoce IT usluga, pružaoce podrške i operatere obračuna plaća.

Zakonski obavezni: Možemo otkrivati podatke koji su zakonom obavezni zbog zakona o farmakovigilanci ili da bismo se pridržavali sudskog naloga ili zahtjeva vlade.

U zbiru: Također možemo otkriti podatke koji se ne mogu identifikovati trećim stranama u bilo koju svrhu dozvoljenu važećim zakonom.

​​​​​​​1.5 VAŠA PRAVA

Imate pravo da ažurirate svoje lične podatke i preference u bilo kom trenutku. Imate pravo da zatražite kopiju bilo kojeg od vaših ličnih podataka i prenosivosti podataka.

Imate pravo da zatražite brisanje vaših ličnih podataka iz našeg sistema. Ako se vaši lični podaci čuvaju na osnovu pristanka, svoju saglasnost možete povući slanjem e-pošte kontakt osobi na obrascu za pristanak.

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade ili direktan prigovor na obradu u određenim slučajevima. Ovo će se procjenjivati od slučaja do slučaja. Za pomoć u kontaktiranju odgovarajućeg subjekta ili osobe, pošaljite e-mail na dataprivacy@remove-this.ewopharma.com.

Imajte na umu da su neka od ovih prava ograničena važećim zakonom o zaštiti podataka i da imamo pravo prikupljati, obrađivati i čuvati vaše lične podatke kako bismo izvršili svoje zakonske obaveze (na primjer: podatke u vezi s neželjenom reakcijom na lijek). Možemo zahtijevati od vas da dostavite dodatne informacije potrebne za potvrdu vašeg identiteta prije nego što ispunimo bilo koji vaš zahtjev.

​​​​​​​​​​​​​​1.6 PERIOD ČUVANJA PODATAKA

Čuvat ćemo vaše lične podatke onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih smo ih priupili, kao što je navedeno u ovom Obavještenju o privatnosti. Naši periodi čuvanja podataka temelje se na (i) našem stalnom odnosu s vama i korištenju web stranice; (ii) pravnoj obavezi; ili (iii) razmatranju povezanim s našom pravnom pozicijom, kao što je provođenje Uslova korištenja web stranica (ako je primjenjivo), pridržavanje zastare ili upravljanje sudskim sporovima ili regulatornim istragama (iv) naše interne politike.

​​​​​​​1.7 POSLJEDICE NEPRUŽANJA LIČNIH PODATAKA

Ewopharma d.o.o. Sarajevo od vas neće tražiti nikakve lične podatke koji po njegovom mišljenju nisu apsolutno neophodni. Stoga, ako odbijete, možda nećemo moći komunicirati s vama. Ovo će se rješavati od slučaja do slučaja.

​​​​​​​1.8 SIGURNOST

Preduzimamo razumne korake da zaštitimo vaše lične podatke koristeći fizičke i/ili elektronske sigurnosne mjere koje odgovaraju osjetljivosti ličnih podataka.

Iako smo donijeli sigurnosne mjere, ne možemo garantirati sigurnost bilo koje informacije koju pošaljete putem e-pošte ili interneta. Dostavljanje ličnih podataka putem takvih mreža vrši se na vlastitu odgovornost, jer nijedan prenos putem interneta nikada nije 100% siguran ili bez grešaka. Trebali biste posebno voditi računa o tome koje informacije ćete nam poslati putem e-pošte ili objavljivanja na našim web stranicama.

​​​​​​​1.9 WEB STRANICE TREĆIH LICA

Možete odabrati pristup određenim web stranicama i uslugama trećih lica putem naše web stranice. Ewopharma d.o.o. Sarajevo nije odgovorna za politiku privatnosti ili praksu drugih web stranica. Trebali biste pregledati njihove web stranice za dodatne informacije o njihovoj politici privatnosti.

Na primjer, imamo Facebook stranicu koja se odnosi na neke naše proizvode. Kada dijelite informacije s Facebookom, to će biti regulirano njihovim politikama privatnosti. Osim toga, platforma društvenih medija također može dijeliti informacije s nama i može prikazati detalje o vašoj posjeti našoj web stranici na svojim stranicama. Možete izmijeniti postavke privatnosti putem Facebooka.

​​​​​​​​​​​​​​1.10 KOLAČIĆI

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranice koje posjećujete postavljaju na vaš računar. Široko se koriste kako bi web stranice funkcionisale ili radile efikasnije, kao i za pružanje informacija vlasnicima stranica. Koristimo kolačiće na našoj web stranici uz vaš pristanak, osim esencijalnih kolačića neophodnih za osnovnu funkcionalnost, u skladu sa važećim zakonom.

Kako mogu promijeniti postavke kolačića?

Većina web pretraživača dozvoljava određenu kontrolu većine kolačića putem postavki pretraživača. Da biste saznali više o kolačićima, uključujući kako vidjeti koji kolačići su postavljeni i kako njima upravljati i izbrisati ih, posjetite O kolačićima.

Naša web stranica također koristi Google Analytics. Da biste isključili praćenje od strane Google Analytics-a, jednostavno potražite “Google Analytics Opt-Out Browser Add-on” i slijedite upute.

Za više informacija pogledajte Politiku kolačića na baneru o kolačićima.

​​​​​​​​​​​​​​1.11 PRAVO NA ŽALBU

Ako smatrate da vaša prava nisu pošteno ili adekvatno obrađena, imate pravo da se žalite nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Detalje o vašem lokalnom tijelu za zaštitu podataka možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/justice/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm.

​​​​​​​​​​​​​​1.12 AŽURIRANJE NAŠE OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Napomena: Ovo Obavještenje o privatnosti podliježe periodičnom pregledu i može se ažurirati po potrebi radi usklađivanja sa primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. Molimo pogledajte najnoviju verziju dostupnu na našoj web stranici: Pravila o zaštiti privatnosti.