Can-Fite potpisuje $42.7 miliona vrijedan ugovor o zastupanju sa Ewopharmom

1
Podijeli
 

SCHAFFHAUSEN, ŠVICARSKA I PETACH TIKVA, IZRAEL, 16. MART, 2021  –  Can-Fite BioPharma Ltd. (NYSE American: CANF) (TASE:CFBI), biotehnološka kompanija koja unapređuje plan rada zaštićenih lijekova malih molekula koji se bave upalnim bolestima, rakom i bolestima jetre, danas je objavila da je potpisala ekskluzivni ugovor o distribuciji sa švicarskom Ewopharmom za Piclidenoson u liječenju psorijaze i Namodenoson u liječenju bolesti jetre, odnosno hepatocelularnog karcinoma (HCC), najčešćeg oblika karcinoma jetre, i nealkoholnog steatohepatitisa (NASH). Prema uslovima ugovora o distribuciji, Ewopharma će platiti Can-Fiteu 2,25 miliona dolara unaprijed uz do dodatnih 40,45 miliona dolara, plativih nakon postizanja regulatornih i prodajnih prekretnica plus 17,5% tantijema na neto prodaju. Zauzvrat, Ewopharma će imati ekskluzivno pravo na tržište i prodaju Piclidenosona u zemljama Centralne i Istočne Evrope (CEE) i Namodenosona u zemljama CIE i Švicarske. Ewopharma ima pravo proširiti ugovor o distribuciji na nove indikacije koje Can-Fite može identificirati za svoje kandidate za lijekove.

Ewopharma je farmaceutska marketinška organizacija koja pomaže farmaceutskim kompanijama da pristupe tržištima u CEE i Švicarskoj. Uz Can-Fite, Ewopharma ima distribucijske ugovore sa mnogim vodećim zdravstvenim kompanijama širom svijeta.

"Veoma smo zadovoljni što smo sklopili ovaj ugovor o distribuciji Ewopharma, lidera u farmaceutskoj distribuciji u istočnoj Europi. Ovo je posao visoke vrijednosti koji donosi Can-Fite nerazrjeđujuće finansiranje, a nakon odobrenja regulatora, daje našim proizvodima trenutni pristup i distribuciju na evropskom tržištu,” izjavio je Can-Fite potpredsjednik poslovnog razvoja dr. Sari Fishman.

Dr. Shila Schneider, menadžer poslovnog razvoja Ewopharma Group, dodaje: „Počašćeni smo partnerstvom sa Can-Fiteom i pomoći da se njihovi inovativni i prijeko potrebni novi tretmani nađu pacijentima na našem tržištu u Centralnoj Istočnoj Evropi i Švicarskoj. Ovo je ključni strateški dogovor s terapijama koje dopunjuju naš portfolio u gastroenterologiji, onkologiji i imunologiji i jačaju dugogodišnju posvećenost Ewopharme cijeloj regiji.”

O Piclidenosonu
Piclidenoson je novi, prvi u klasi, mali molekul agonista A3 adenozinskih receptora (A3AR), oralno bioraspoloživi lijek sa povoljnim terapijskim indeksom dokazanim u kliničkim studijama faze II. Trenutno se procjenjuje u multinacionalnoj studiji Faze III kao lijek za umjerenu do tešku psorijazu i u američkoj studiji Faze II za liječenje umjerenog do teškog COVID-19.

O Namodenosonu
Namodenoson je mali oralni bioraspoloživi lijek koji se s visokim afinitetom i selektivnošću vezuje za A3 adenozinski receptor (A3AR). Namodenoson je evaluiran u ispitivanjima faze II za dvije indikacije, kao tretman druge linije za hepatocelularni karcinom i kao tretman za nealkoholnu masnu bolest jetre (NAFLD) i nealkoholni steatohepatitis (NASH). A3AR je visoko eksprimiran u oboljelim stanicama, dok se niska ekspresija nalazi u normalnim stanicama. Ovaj diferencijalni učinak objašnjava odličan sigurnosni profil lijeka.